Járványügyi iformációk

Tájékoztató üzleti, gazdasági célú utazással kapcsolatosan

A szálláshelyekre vonatkozó hatályos rendeletek alapján (175/202180/2021484/2020) az alábbi vendégek fogadhatók a szálláshelyen:

  a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy. Elfogadjuk a védőoltást igazoló applikációt mely a kártyával egyenértékű igazolást biztosít az oltás meglétéről.
  az üzleti, gazdasági (munkavégzési), oktatási, illetve közszolgálati céllal érkező vendég

  a Magyar Honvédség, illetve rendvédelmi szervek állományába tartozó személyként, továbbá egészségügyi dolgozóként szolgá-
latteljesítés céljából megszállni kívánó vendég.

 

A fentiek értelmében az érvényben lévő korlátozások ideje alatt ha vállalkozóként, alkalmazottként üzleti vagy munkavégzés céljából van szükséged szálláshelyre, szeretettel várunk!

 

Az üzleti, gazdasági (munkavégzési), oktatási, illetve közszolgálati céllal érkező vendég amennyiben nem rendelkeznek koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal, továbbra is munkáltatói igazolást szükséges felmutatni a szálláshely igénybevétele jogszerűségének igazolása érdekében.

 

Az igazolást a vállalkozó saját nevében állítja ki, alkalmazott, megbízott esetén a munkáltatónak, megbízónak szükséges kiállítani az alkalmazott, megbízott részére.

 

A hivatalos igazolásnyomtatvány letöltése az alábbi hivatkozásokon lehetséges:

https://koronavirus.gov.hu/munkaltatoi_igazolas

https://gesztenyevendeghaz.hu/munkaltatoi_igazolas.pdf

Kattints ide a munkáltatói igazolás kitöltési útmutató megtekintéséhez.

 

Igazolás üzleti vagy gazdasági célú beutazáshoz külföldi állampolgárok részére.

Igazolás üzleti vagy gazdasági célú beutazáshoz – Certificate for business travellers

Külföldi állampolgárok a szálláshely részére mind kettő igazolást fel hogy kell mutatniuk!

 

Amennyiben a külföldi állampolgár rendelkezik Magyarország által elfogadott védettségi igazolvánnyal, úgy munkáltatói igazolás nélkül is  jogszerű a szálláshelyen való tartózkodása.

 

Az igazolás a szálláshelynek szól, a szálláshely igénybevétele jogszerűségének igazolása érdekében. Az irat megküldhető e-mailben is a foglalást követően, továbbá a kiállított eredeti iratot a szálláshely megőrizheti, legalább arra az időtartamra, amíg a vendég a szálláshelyen tartózkodik, így ennek jogszerűsége ellenőrzésével számolni kell!

 

Amennyiben további tájékoztatásra van szükség, kérünk bátran vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink egyikén!

Igen, de csak abban az esetben, ha a vendég nem üzleti, gazdasági, oktatási célból érkezett, és nem a Magyar Honvédség, illetve rendvédelmi szervek állományába tartozó személyként, továbbá nem egészségügyi dolgozóként szolgálatteljesítés céljából kíván megszállni.

 

Ha a vendég nem a fenti célokból érkezett a szálláshelyre, úgy a szálláshelyen csak akkor tartózkodhat, ha a koronavírus ellen védett személynek, vagy az ilyen személy felügyelete alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek minősül. Ennek igazolása érdekében a vendég felhívható a védettségi igazolvány védettséget igazoló módon történő bemutatására. A védettség igazolása során az érintett személy a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági bizonyítvány bemutatására is felszólítható. A tizennyolcadik életévét be nem töltött, de a hatodik életévét betöltött személy életkorát személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel, vezetői engedéllyel vagy diákigazolvánnyal lehet igazolni. Ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló, a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése mellőzhető.

 

A védettségi igazolvány meglétét vagy az életkort ellenőrző szerv, vagy személy az érintett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványán szereplő adatokat megismerheti, de az adatokat semmilyen módon nem rögzítheti.

 

A négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon hatályba lépő rendelkezések.

 

A védettségi igazolványon lévő adattároló kód (QR kód) bármely okostelefonnal beolvasható, így a beolvasott adatok alapján lát- ható az okmány tulajdonosának neve, illetve a védettségi igazolvány érvényességére vonatkozó információ. Elfogadjuk a védőoltást igazoló applikációt mely a kártyával egyenértékű igazolást biztosít az oltás meglétéről.

 

Ha a vendég tartózkodása üzleti, gazdasági, oktatási célú, vagy a Magyar Honvédség, illetve rendvédelmi szervek állományába tartozó személyként, vagy egészségügyi dolgozóként szolgálatteljesítés céljából kíván megszállni, úgy a szálláshelyen tartózkodásnak nem feltétele a védettségi igazolvány bemutatása. Az ebbe a kategóriába tartozó vendég a szálláshelyen található wellness részleget (uszoda, fürdő, edző, és fitneszterem stb.) azonban csak abban az esetben jogosult használni, ha a koronavírus ellen védett személynek minősül. Ennek igazolására a vendég felszólítható a védettségi igazolvány bemutatására.

 

A koronavírus elleni védettség igazolására az olyan ország által kibocsátott védettségi igazolvány is alkalmas, amely állam által kiállított védettségi igazolást Magyarország elismeri és ennek tényét a külpolitikáért felelős miniszter a határrendészetért felelős miniszterrel egyetértésében kiadott rendeletében megállapította, és a koronavírus elleni védettségét a részére kiállított koronavírus elleni védettségi igazolás bemutatásával igazolja.

Az igazolás a szálláshelynek szól, a szálláshely igénybevétele jogszerűségének igazolása érdekében. A kiállított eredeti iratot a szálláshely megőrizheti, legalább arra az időtartamra, amíg a vendég a szálláshelyen tartózkodik, így ennek jogszerűsége ellenőrzésével számolni kell!

Az esetleges utólagos kellemetlenségek elkerülése érdekében azt javasoljuk hogy a foglalást követően az igazolás másolatát küldjék el nekünk e-mailben a info@gesztenyevendeghaz.hu e-mail címre.

Járványhezetben 100% pénzügyi garanciát biztosítunk. Maximális rugalmasságot biztosítunk a foglalási feltételekkel kapcsolatosan így szükség esetén, a foglalások ingyenesen módosíthatóak vagy lemondhatóak.

A COVID-19 járvány terjedésének visszaszorítási érdekében további biztonsági és higiénés intézkedéseket léptettünk életbe és további  lépéseket teszünk a vendégek és a személyzet biztonságának védelméért. Mindig patyolat tiszta, biztonságos és kellemes környezetet biztosítunk minden vendégünk számára.

A takarítási folyamat alatt mindig a deep cleaning módszert alkalmazzuk így minden felület tiszta és fertőtlenített.

Igen. Folyamatosan a vendégeink rendelkezésére állunk és bármilyen szükség esetén mindenben maximális támogatást nyújtunk. 

Apartmanjaink

10 Guests

300 m²

From 26000 Ft

6 Guests

65 m²

From 11000 Ft

3 Guests

45 m²

From 12000 Ft